vineri, 15 iunie 2012

Noua Frontieră Economică

Este economia virtuală cea mai bună speranță pentru mobilitatea socială?


Marele salt nicăieri

În ultimii 30 de ani, mobilitatea socială în țările OECD a scăzut constant . Salariile medii din Marea Britanie au stagnat de la Marea Recesiune. Pentru un copil născut într-o familie britanică, franceză, germană, coreeană sau americană cu venituri mici, acum este nevoie de cel puțin cinci generații pentru a ajunge la un venit mediu. Blocarea COVID-19 a expus în continuare inechitățile de durată din sistemul nostru social și economic. S-a demonstrat că persoanele din gospodăriile mai sărace sunt mai predispuse să nu poată lucra de acasă, să lucreze în roluri orientate către clienți care îi expun persoanelor infectate și să locuiască în case mai mici, cu mai mulți oameni.

În acest context, am asistat la apariția „agitației laterale”, întrucât oamenii din întreaga lume caută fluxuri de venituri suplimentare pentru a compensa lipsa de oportunități economice care să se poată întreține suficient pe ei înșiși și pe familiile lor.

Economia virtuală - un sistem de locuri de muncă virtuale, active, bunuri și schimburi în valoare de peste 100 miliarde de dolari pe an - oferă din ce în ce mai multe oportunități de venit. Adesea acesta este un venit suplimentar, dar mii de oameni câștigă deja sume de șase cifre anual. Și, odată cu creșterea și maturizarea rapidă a economiei virtuale, este posibil ca aceste fluxuri de venituri să devină și mai atractive pentru cei care doresc să scurteze rutele tradiționale către mobilitate socială. În mod critic, economia virtuală este o meritocrație. Nu are contracte de zero ore și nu-i pasă cum arăți, unde ai mers la școală, cum arăți sau ce religie ești.

Oportunitate de democratizare

În ultimul secol, lumea dezvoltată a construit economii bazate pe principii de raționalitate, piețe eficiente și, în mod crucial, un sistem de mobilitate socială bazat pe merite. Aceste sisteme au pătruns un sentiment de corectitudine și oportunitate care, în general, a calmat și a stimulat masele. Promisiunea a fost că, prin muncă grea, educație și respectarea convențiilor sociale, indivizii vor fi recompensați cu prosperitate, confort și stabilitate financiară. Denumit în mod colocvial „visul american”, aceste principii de bază au fost prezente în mod similar în mare parte din nordul Europei, Australasia, Canada și Coreea de Sud ca o filozofie socială a respectării și prosperării.

În realitate, totuși, accesul inegal la locuințe, educație, servicii sociale, precum și discriminarea continuă bazată pe rasa, religia și originea clasei au acționat ca bariere pentru mulți oameni în căutarea „visului american”.

Economia virtuală meritocratică

Economiei virtuale îi lipsesc majoritatea barierelor la intrare care există în economia „reală”. Este distinctiv prin faptul că este posibil ca aproape oricine, tânăr sau bătrân, bogat sau sărac, indiferent de sex, etnie, religie, locație, moștenire sau statut social, să reușească atâta timp cât au intelectul, decisivitatea și capacitatea tehnică.

Persoanele fizice pot câștiga forme de venit suplimentare și pasive pentru a suplimenta salariile obținute din angajarea tradițională și nu trebuie să fii un jucător de elită sau un dezvoltator profesionist de jocuri pentru a face acest lucru. De la închirierea de bunuri imobiliare virtuale în Somnium Space și schimbarea apartamentelor virtuale în numerar în Second Life, până la pisoii virtuali care se vând cu suma de 116.000 USD pe CryptoKitties, există o gamă extrem de variată de noi oportunități pentru oameni de a-și completa veniturile. Chiar și într-o țară precum Venezuela în care 90% dintre oameni trăiesc în sărăcie, unii cetățeni au reușit să câștige 450 USD pe lună ca „fermieri” virtuali pe RuneScape într-o regiune în care câștigurile lunare medii sunt de 5 USD pe lună.

O nouă cale de urmat

Economia virtuală a apărut ca o modalitate de a aborda ordinea noastră socială fracturată și de a aduce oportunități pentru indivizi din întreaga lume de a-și îmbunătăți soarta în viață. Pentru prima dată în istoria omenirii, există acum posibilitatea de a câștiga bani din locuri de muncă care sunt: ​​în confortul propriei case, rezistent la șocurile economice din „lumea reală” (cum ar fi COVID-19), nu se limitează la locația geografică, și flexibil - puteți lucra oricând doriți, oricât de mult doriți.

Și acesta este doar începutul. Ce se întâmplă dacă un absolvent de 21 de ani de facultate ar putea utiliza 250.000 € de active virtuale pe care le-au acumulat ca garanție pentru o ipotecă? Ce se întâmplă dacă o mamă singură ar putea folosi veniturile pe care le câștigă din închirierea imobilelor digitale pentru a cumpăra alimente? Ce se întâmplă dacă un pensionar și-ar putea suplimenta pensia cu taxele pe care le primesc din celebrarea pentru nunți virtuale?

Deși viitorul nu este sigur, economia virtuală joacă deja un rol important în modificarea centrului de greutate și în aducerea de noi oportunități indivizilor din întreaga lume. Și, pe măsură ce aceste platforme virtuale se maturizează și comunitățile care le populează continuă să crească, este posibil să vedem o diversitate tot mai mare de oportunități și creșterea de noi modele de afaceri și servicii concepute special pentru venituri și active virtuale. Într-un moment în care economia „lumii reale” suferă și perspectivele pentru cei mai tineri și cei mai săraci din societate sunt diminuați, economia virtuală ar putea fi cea mai bună cale către mobilitate socială pentru milioane. 

Vezi sursa info AICI

Blocarea COVID-19 a fost grea pentru toată lumea, dar cele care au suferit cel mai mult au fost cele cu venituri mai mici, economii puține și case mai mici. Chiar dacă regulile adăpostului la locul lor se ridică încet și oamenii se pregătesc să se întoarcă încet la ceva care se apropie de „normal”, aceștia sunt în continuare cei din vârful societății care au cele mai multe beneficii.

Cu toate acestea, acestea nu sunt probleme noi. Inegalitatea persistentă a fost o caracteristică de durată a societății noastre și a devenit în mod constant mai greu pentru indivizi să-și asigure ei înșiși și familia lor în timp ce construiesc bogăția generațională.

Astăzi vedem rolul pe care îl poate avea economia virtuală în abordarea eșecurilor instituționale care au dus la o mobilitate socială blocată, la inechități de durată și la un decalaj persistent în bogăția generațională.

Doar la îndemână, în spatele unei cortine digitale, există o galaxie de activitate. O nouă frontieră economică care ar putea fi răspunsul la decalajul generațional de bogăție.

În perioada decembrie 2017 - ianuarie 2018, 34.356 parcele de teren au fost vândute într-o singură licitație imobiliară într-un singur oraș cumpărătorilor din întreaga lume. Licitația a avut o serie de trăsături deosebite. De departe, cel mai neobișnuit a fost faptul că imobilele vândute nu existau în niciun sens tradițional. A fost virtual. Aceste parcele erau vândute într-un oraș digital încă de creat, accesibil doar printr-un browser, îmbunătățit de o piață sofisticată și de o criptomonedă proprietară. Zeci de milioane de dolari au trecut prin piață de la lansarea licitației. 

Dar nu este unic. În 2010, un club de noapte din cadrul jocului Entropia Univers a fost vândut cu 635.000 de dolari. Un echivalent digital al Amsterdamului a fost vândut în Second Life pentru 50.000 de dolari în 2007. În același an, un elf numit Zeuzo a fost vândut în World of Warcraft cu 9.500 de dolari.

În septembrie 2018, un pisoi digital a fost vândut cu 170.000 de dolari.


În altă parte, un tânăr de 17 ani tocmai a câștigat 500 de dolari pentru proiectarea unei arme care nu poate trage pe nimeni. Un tânăr de 21 de ani a câștigat 125 de dolari pentru controlul identității cuiva timp de o oră, iar un tânăr de 16 ani tocmai a câștigat premii în valoare de 3 milioane de dolari pentru eliminarea tuturor pe o insulă virtuală în fața a milioane de oameni.

 

Aceasta este Economia virtuală. O aglomerare de platforme sofisticate, piețe începătoare și deseori dubioase, nixere calificate, active volatile și pionieri ambițioși care există sau funcționează unic în medii virtuale. Este așezat la îndemână, în spatele unei perdele digitale, invizibil pentru majoritatea dintre noi. În cadrul său, există o galaxie de activitate și oportunitate. O nouă frontieră economică care ar putea fi doar răspunsul la decalajul generațional de bogăție.

 

Este un loc frecventat, cu diferite grade de imersiune, de aproximativ 2,5 miliarde de oameni prin telefoane, console, laptopuri, desktopuri și căști. Este un mediu nativ pentru specialiștii în tehnologie, un fel de cetățenie dublă pentru cei fluent din punct de vedere tehnic. Este un loc în care oamenii merg să socializeze, să se joace, să creeze, să lucreze, să fantaseze, să înșele și să prospere. Un habitat emergent care prezintă capacitatea tehnologiilor emergente, cum ar fi registrele distribuite , realitatea virtuală (VR), viziunea computerizată, urmărirea razelor în timp real , criptomonedele și jetoanele nefungibile (NFT) .

Dacă doriți să aflați mai multe despre economia virtuală, citiți noul raport al L'Atelier: https://atelier.net/virtual-economy/





Bani pe net din job online pentru toti


Blog bani pe net,pentru toti cautatorii de job online,debutanti sau nu.Banipenet4all ofera informatii utile pentru bloggeri noi,freelanceri,minifreelanceri,pentru toti cei ce vor sa faca bani online din job pe net si munca online la domiciliu.

Munca la domiciliuonline, este solutia ideala pentru toti cei care navigheaza fara tinta pe Internet si cauta un job. Banipenet4all a cautat, a descoperit si iti prezinta solutii de munca la domiciliu din care sa castigi bani pe net.

Tu alegi dupa priceperea , nevoia si timpul pe care vrei sa-l aloci. Dar, daca ai nevoie de bani, invata sa muncesti pe net.

Solutii simple sau mai complicate, pentru elevi, studenti, mamici, bunici si nepoti mai priceputi in ale Internetului, pentru toti se gaseste cate o idee de job online, in blog.
Cauta in pagina cuprins si gasesti ce-ti doreste inimioara!
Daca ai timp, si nu te satisfac propunerile, cauta si in Bani si afaceri online de toate pentru toti, blogul incepatorilor curiosi in bani pe net. Impreuna dau solutii cat zece . Sunt doua bloguri cu aproape aceeasi tematica , dar care fac propuneri diferite. Asta pentru ca unde-s doi, puterea creste , iar Lumis nu a vrut sa va sperie cu un numar prea mare de informatii in acelasi loc.

Asadar, bine ati venit la Bani pe net din job online pentru toti !

Daca esti un debutant in activitati pe Internet si te-ai hotarat sa incepi sa atingi marea cu degetul, probabil ai fost inca de la inceput speriat de cei cu experienta care te indeamna sa cumperi domeniu, sa inchiriezi hosting, sa faci lucruri absolut necesare oricarui detinator de site cu ceva experienta in domeniu si care este hotarat sa inceapa o afacere online cu site-ul sau, dar nu si tie, care de-abia afli si vrei sa stii ce este un blog si cum sa faci un blog.

De ce este necesar sa incepi cu un blog personal gratuit ? 

Pentru ca un blog personal gratuit este tot ce iti este necesar pentru ca sa iti verifici potentialul.

Blogul personal gratuit iti ofera trei lucruri majore de care ai nevoie ca si blogger la debut :

Vezi și 

  1. Schema de tratament pentru Covid-19

  2. În medie, perioade necesară

  3. dezvoltării unui vaccin este de 12-15 ani ?

  4. Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor

  5. Scara de valori a societății romanești 

  6. Europa privită din viitor

  7. Hrana vie

  8. Planurile in derulare sunt o munca in progres 

  9. Destinatii uimitoare pe glob

  10. Miracolul japonez- Drum

  11. reconstruit în patru zile

  12. Primarul care nu frură

  13. Duda a pus mâna pe Casa

  14. Regală

  15. Nu poti multiplica bogatia

  16. divizand-o !  

  17. Evolutia Laptop - Cântărea

  18. 5,44 kg

  19. O Nouă Republică

  20. A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

  21. În vremea monarhiei, Țaranii romani reprezentau 90% 

  22. Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

  23. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

  24. Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

  25. Fii propriul tău nutriționist

  26. Maya ramane o civilizatie misterioasa

  27. Slăbești daca esti motivat

  28. Serbet de ciocolata

  29. Set medical Covid necesar acasă

  30. Medicament retras - folosit în diabet

  31. Brexit-ul - Spaima Europei

  32. Virusul Misterios

  33. Inamicul numărul unu al

  34. acumulatorilor 

  35. Sistemele solare - apă caldă

  36. Economisirea energiei electrice

  37.  Hoțul de cărți

  38. Aparitia starii de insolventa

  39. TRUMP ESTE PRESEDINTE

  40. Microbii din organismul uman

  41. Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.   

  42. „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

  43. Masca ce omoară virusul    

  44.  O veste de Covid  

  45. Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil  

  46. Tavalugul Marelui Razboi - Globaliyarea 

 



1.Libertatea de exprimare

Scrii cum si cat te pricepi, esti liber sa-ti expui gandurile sub forma pe care o iubesti cel mai mult. Poti strange acolo muzica, poezie, fotografie, jocuri, tot ce gasesti si te pasioneaza. Daca citesti blogurile multor colegi, uneori chiar ramai socat de invectivele folosite si de vocabularul de mahala utilizat.
Tu, sper sa nu te numeri printre ei. Cert este ca intr-un blog, atunci cand iti exprimi opinia, esti liber sa te exprimi cum vrei. Rezultatele si numarul de cititori pe care-i vei avea iti vor da un semn ca esti sau nu popular printre semeni.

2.Intimitate, daca simti nevoia sa o ai

Daca ti-e teama de inceput, poti sa-ti faci un blog privat si dai acces doar prietenilor si familiei, celor in care ai incredere, si care te-ar putea ajuta cu opiniile lor sincere. Daca esti un timid, este o solutie ! Numai ca nu intotdeauna trebuie sa te increzi in cei apropiati. Ar putea, ca, din prea multa dragoste sa hipercalifice totul. In orice caz, iti testezi singur posibilitatile, disponibilitatea, si pasiunea pe care o ai sau nu pentru blog si activitatea de scriere de articole pe blog. Nu oricine scrie, compune mesaje interesante cu placere. In plus, nu esti obligat sa-ti faci public numele real. 

3. Un punct de start spre succes

Blogul personal gratuit este punctul din care incepi sa acumulezi cunostinte profesionale noi, cititori, obtii colaborari, iti faci un nume in mediul online. Blogul personal gratuit este gradinita prin care trebuie sa treci pentru acumularea cunostintelor de baza necesare dezvoltarii tale viitoare. De aceea se recomanda ca primul pas in acumularea cunostintelor profesionale despre munca si mediul online sa fie un blog personal gratuit.

Ti-am punctat, mai sus, doar 3 din raspunsurile mele la intrebarea de ce este necesar sa incepi cu un blog personal gratuit activitatea ta de proaspat blogger la debut in ale muncii pe Internet.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu