marți, 2 februarie 2021

Locuri de muncă independente

Puteți câștiga 100.000 USD sau mai mult în timpul pandemiei


Există o schimbare majoră de paradigmă în SUA, determinată de pandemie: creșterea independenței și a muncii la distanță. Peste 2 milioane de adulți din SUA s-au alăturat forței de muncă independente din 2019, potrivit unui  studiu recent realizat de Upwork , o platformă de muncă independentă. Anul trecut,  veniturile profesioniștilor independenți au crescut cu 22% din 2019 la un uimitor 1,2 trilioane de dolari alimentat parțial de un aflux de profesioniști mai tineri, cu înaltă calificare, care caută alternative flexibile la angajarea tradițională 

Anul acesta 1 din 4 americani vor lucra de la distanță și până în 2025, acest lucru se va ridica la 1 din 3 sau 36,2 milioane de oameni, conform „Future of Workforce Pulse Report” al Upwork. Aceasta reprezintă o creștere cu 87% a muncii la distanță față de nivelurile pre-pandemice.


„Acesta va fi un an imens pentru munca la distanță”, spune economistul-șef Upwork, Adam Ozimek. „Oamenii vor afla că aceasta este o tendință pe termen lung, nu o blip temporară în modul în care lucrează americanii.”

„Cercetările noastre arată impactul pe termen lung pe care munca la distanță și Covid-19 vor avea probabil asupra modului în care managerii de angajare gândesc despre organizațiile lor. Companiile adoptă noi modele de lucru și dezvoltă acum politici la distanță pe termen lung pentru angajații lor. Vom vedea aceste planuri lansate în 2021 ”.

Acesta este cazul companiilor de toate dimensiunile, de la mari companii multinaționale, cum ar fi Facebook care planifică o strategie pe termen lung de lucru la distanță până la IMM-uri care doresc să valorifice talentul și să reducă costurile operaționale. Majoritatea experților în resurse umane cred că va apărea un model hibrid care va fi o combinație de muncă la distanță și muncă la fața locului.

Asta înseamnă că oportunitățile cresc pentru cei cărora le place să lucreze independent și să lucreze acasă. În ciuda încetinirii economiei și a pierderilor de locuri de muncă, există o cerere tot mai mare de talente în STEM și în alte domenii.  Creșterea la distanță a locurilor de muncă  a crescut, de asemenea, în sectoare precum finanțele, serviciile bancare, asigurările, îngrijirea sănătății și imobiliarele.

Rețineți totuși că termenul „muncă la distanță” poate însemna orice, de la lucrul la distanță doar câteva zile pe săptămână (și restul la birou) până la a fi 100% la distanță. Oricum, un loc de muncă la distanță are multe avantaje: permite angajaților să economisească timp și bani la navetă, precum și un control mai mare asupra programului lor de lucru și a mediului. Companiile realizează, de asemenea, că, dincolo de economisirea pe proprietăți imobiliare, angajarea lucrătorilor la distanță își extinde fondul de talente și crește reținerea.


Dacă doriți să obțineți un loc de muncă la distanță plătit, o strategie eficientă este să căutați folosind diferite cuvinte cheie (de exemplu, „lucrați de acasă”, „virtual”, „telecommute”, „flexibil”, „part-time” și „Telecomandă parțială”). Asociați aceste cuvinte cheie cu titluri de posturi sau seturi de competențe conexe (de exemplu, „lucrați de la managerul de proiect de acasă” sau „telecommute Wordpress”).

Mulți lucrători le place flexibilitatea muncii la distanță și simt că pot fi mai productivi. „Raportul viitorului de lucru” al Upwork a constatat că acest lucru este adevărat. Lucrătorilor la distanță le place să aibă mai mult control asupra programului lor zilnic și asupra fluxului de lucru, a spus Ozimek. „Există mai puține întreruperi și întâlniri și distrageri inutile și scapă de naveta stresantă.”


Mai multe din Investiți în voi:
7 mișcări de bani pe care să le faceți acum pentru a începe noul an
Pandemia puternică este mai gravă decât criza din 2008 pentru majoritatea americanilor, potrivit studiului
.

O altă atracție este că locurile de muncă la distanță permit persoanelor să lucreze de oriunde. Acest lucru îi determină pe mulți americani să se mute din centre urbane costisitoare în zone mai ieftine, oferind o calitate ridicată a vieții.

Interesant este că 65% dintre profesioniștii independenți declară că se bucură de munca lor, ceea ce reprezintă o rată mai mare decât populația generală activă (55%), potrivit sondajului anual FlexJobs din 2020 .

Având în vedere acest lucru, iată câteva locuri de muncă independente bine plătite, care vă pot câștiga un salariu de 100.000 dolari sau mai mult. Lista a fost compilată de Upwork pentru CNBC:
1. Administrarea rețelei și a sistemului

Exemple de cariere : administrator de sistem; inginer virtualizare; arhitect de infrastructură cloud; inginer de rețea / securitate
Salariu mediu pe oră: 69 USD
2. Marketingul motoarelor de căutare

Exemple de cariere: expert în marketing digital; Expert PPC / SEM / analitică; strateg de marketing digital
Salariu mediu pe oră: 66 USD
3. Proiectarea produsului

Exemple de cariere: inginer proiectare produs; Designer UI, designer UX
Salariu mediu pe oră: 61 USD
4. Dezvoltare mobilă

Exemple de cariere: dezvoltator nativ cu reacție profesională: IOS, dezvoltator de aplicații mobile pentru Android cu stivă completă; Dezvoltator de aplicații iOS
Salariu mediu pe oră: 58 USD
5. E-mail și automatizarea marketingului

Exemple de cariere: specialist în generarea cererii; strateg de e-mail; proiectant și dezvoltator de e-mail
Salariu mediu pe oră: 61 USD

ÎNREGISTRARE: Money 101 este un curs de învățare de 8 săptămâni pentru libertatea financiară, livrat săptămânal în căsuța de e-mail .

VERIFICAȚI: Cele 5 state americane în care economiile de pensionare de 500.000 dolari v-ar dura cel mai mult prin Grow with Acorns + CNBC .

Dezvăluire: NBCUniversal și Comcast Ventures sunt investitori în Acorns .

Vezi Sursa AICI


Ce să mai citim? 

Virusul Misterios

Europa este o "cum ar fi pe care am moștenit-o"

Măsuri de maximă protecție

Sheme Electronice

Robotul ADN ar putea ucide celulele canceroase

SARS a fost o boală relativ rară; la sfârșitul epidemiei, în iunie 2003

Planet REBOOT

Fii propriu tău nutriționist  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu